
6. Ouă în pesmet
Fierbe ouăle foarte moi și apoi dă-le prin făină, ou bătut și pesmet. Apoi se pun într-o oală cu ulei încins și se lasă până ce s-au rumenit pe toate părțile.7. Omletă soufflé

Bate albușul ouălelor până ce sunt bine aerate și apoi pune-le în tigaie și rumeneşte-le pe o parte, apoi împătureşte în două omleta obținută.
8. Metode inedite pentru a găti ouăle: Ouă murate

Ouăle se fierb 10 minute sau până când considerăm că sunt tari. Pentru lichidu ai nevoie de oțet, zahăr, sare și o sfeclă. Se pune otețul la încălzit și se adaugă sarea și zahărul, amestecând până la dizolvare. Apoi se pune sfecla și se lasă la fiert , la foc mic, pentru 25-30 de minute. Se lasă la răcit, apoi se pun ouăle în lichidul răcit. Pot fi servite după aproximativ două ore.
9. Ouă poșate în ulei încins

Folosind această metodă veți obține un interior moale și cleios și un exterior foarte crocant.
10. Ouă Brûlée

Folosind principiul de gătire al cremei de zahăr ars (Crème brûlée) care presupune folosirea unei surse deschise de foc pentru caramelizarea zahărului de deasupra, veți folosi o lampă cu gaz de bucătărie pentru a carameliza ușor un ou fiert moale și tăiat în jumătăți. Gustul vă va surprinde.
11. Gălbenușuri conservate

Este o metodă ingenioasă de a păstra și refolosi galbenușurile care îți rămân de la alte rețete. Acoperă-le cu un strat format dintr-un amestec de sare și zahăr și apoi pune-le la cuptor, pe o tavă tapetată cu hârtie cerată și lasă-le la 150 de grade, timp de 1 ½ - 2 ore. Vor căpăta consistența unei brânze maturate și le vei putea răzui peste diverse preparate cum sunt pastele sau pizza.