
Sarbatorile de iarna sunt un bun prilej de a ne intalni cu prietenii, de a petrece, de a intinde mese cu bucate alese.Bineinteles ca totul incepe cu voie buna si distractie...
Sarbatorile de iarna sunt un bun prilej de a ne intalni cu prietenii, de a petrece, de a intinde mese cu bucate alese.Bineinteles ca totul incepe cu voie buna si distractie, dar petrecerea se termina si a doua zi cand ne uitam de jur imprejur...
Cum facem curatenia de "dupa"?
Fata de masa e patata, pe parchet sampanie, pe mobile urme diverse. Hai sa incercam sa gasim impreuna cateva solutii pentru a putea remedia neplacerile create.
Cateva notiuni elementare despre ce inseamna o pata si cum trebuie ea abordata:
• in primul rand trebuie sa identificam natura petei;
• tipul suportului pe care este pata: tesatura din bumbac, material sintetic, matase, stofa, lemn, furnir, melamina;
• cat de veche este pata.
Tehnici de lucru pentru scoaterea petelor
Pata trebuie izolata de restul suportului neafectat cu o sugativa sau alt material strecurat intre materialul patat si restul. Cu o carpa se freaca locul patat dinspre exterior catre interior, usor pentru a nu se intinde.
Produse de "prim ajutor":
• sarea;
•
• amoniacul;
• zeama de lamaie;
• apa oxigenata.
Tipuri de pete


Atentie! Nu folosi sapunul, deoarece acesta fixeaza; daca suportul este colorat, apa oxigenata poate decolora materialul - pentru siguranta foloseste apa minerala.
Petele de vin rosu - curata cu o carpa inmuiata in alcool sau vin alb.
Petele de grasime, unt, margarina, ulei - aplica talc sau sare, apoi indeparteaza si aplica un produs special pentru scoaterea petelor.
Pete de ciocolata - indeparteaza stratul de ciocolata si apoi spala cu detergent obisnuit.
Pete de bere - mai intai curata cu putina apa cu detergent, apoi cu un amestec de apa cu otet.



