Ceapa roşie îţi protejează inima
Sănătate · Stiri / 07.10.2010

Ceapa roşie, desi mai puţin consumată decât ceapa albă, este mai sănătoasă, arată un studiu recent

Ceapa roşie, desi mai puţin consumată decât ceapa albă, este mai sănătoasă, arată un studiu recent. Potrivit cercetătorilor din Hong Kong, ceapa roşie oferă protecţie împotriva bolilor de inimă, reducând nivelul colesterolului "rău".

Studiul efectuat pe şoareci de laborator a descoperit că un consum bogat în ceapă roşie reduce cu aproximat 20% nivelul colesterolului rău, scrie DailyMail. Potrivit cercetătorilor, beneficiile apar după doar 8 săptămâni.

"Deşi au fost efectuate numeroase studii privind beneficiile consumului de ceapă, se cunosc puţine despre modul în care acest aliment afectează organismul uman. Studiul nostru este primul bazat pe efectele dietei bogate în ceapă roşie asupra organismului"
, a explicat Zhen Yu Chen, de la Universitatea din Hong Kong.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro